A Hungaria pezsgők minőségi, rendkívüli gondossággal válogatott szőlő felhasználásával készülnek. A márka egyik legfontosabb értéke az újítás képessége, amely az előállítás során is érvényesül, hogy egyedi és minden ízében minőségi pezsgő kerüljön vásárlóinkhoz.
A Hungaria különleges, egyedi technológiát alkalmaz, palackban érlelt pezsgőinek előállítását kizárólag a Méthode Transvasée eljárásra alapozza. Habár ez a módszer munkaigényes, ám annál eredményesebb is, hiszen biztosítja, hogy minden palackba azonos minőségű pezsgő kerülhessen. Ennek köszönhető, hogy minden alkalommal ugyanabban a frissítő pezsgőélményben lehet részed.
A pezsgő előállításához teljesen egészséges, könnyű, tiszta ízű, visszafogott illatú, de zamatos, minden töltéskor azonos minőségű és összetételű bor szükséges, amit házasítással tudunk létrehozni. Ez az úgynevezett alapbor, a cuvée. A Hungaria pezsgők alapborai az Etyeki szőlőterületekről származnak..
Az alapborhoz tirázs likőrt, valamint élesztőt adunk, majd 1,5 literes magnum palackokba töltjük. Két-három hónap alatt pezsgővé erjesztjük, ezután pedig hosszú időn keresztül, akár egy–másfél évig is palackban, seprőn érleljük.
A kierjedt pezsgőt zárt rendszerű, hűthető és nyomásálló tartályba ürítjük, majd expedíciós likőrrel beállítjuk a végleges cukortartalmat. A seprőt szűréssel eltávolítjuk, ezt követően pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő Hungaria palackokba töltjük, ledugózzuk, drótkosárral lezárjuk és címkézzük, végül csomagoljuk.