Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

Változnak a trendek, de a valódi stílus állandó. A Hungaria pezsgők minőségi, rendívüli gondossággal válogatott szőlő felhasználásával készülnek. A pezsgőkészítés során a kisszériás termékekre jellemző gondossággal járunk el, úgy, hogy közben minden szempontból megfeleljünk a mennyiségi gyártás követelményeinek is. A márka egyik legfontosabb értéke az újítás képessége, amely az előállítás során is érvényesül, hogy egyedi és minden ízében minőségi pezsgő kerüljön vásárlóinkhoz.
A Hungaria különleges, egyedi technológiát alkalmaz, pezsgőinek előállítását kizárólag a Méthode Transvasée eljárásra alapozza. Habár ez a módszer munkaigényes, ám annál eredményesebb is, hiszen biztosítja, hogy minden palackba azonos minőségű pezsgő kerülhessen. Ennek köszönhető, hogy minden alkalommal ugyanabban a frissítő pezsgőélményben lehet részed.
A pezsgő előállításához teljesen egészséges, könnyű, tiszta ízű, visszafogott illatú, de zamatos, minden töltéskor azonos minőségű és összetételű bor szükséges, amit házasítással tudunk létrehozni. Ez az úgynevezett alapbor, a cuvée. A Hungaria pezsgők alapborai az Etyek és Pázmánd közvetlen közelében elhelyezkedő szőlőterületekről származnak.
Az alapborhoz tirázs likőrt, valamint élesztőt adunk, majd 1,5 literes magnum palackokba töltjük. Két-három hónap alatt pezsgővé erjesztjük, ezután pedig hosszú időn keresztül, akár egy–másfél évig is palackban, seprőn érleljük.
A kierjedt pezsgőt zárt rendszerű, hűthető és nyomásálló tartályba ürítjük, majd expedíciós likőrrel beállítjuk a végleges cukortartalmat. A seprőt szűréssel eltávolítjuk, ezt követően pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő Hungaria palackokba töltjük, ledugózzuk, drótkosárral lezárjuk és címkézzük, végül csomagoljuk.

Hungaria pezsgő készítés
Hungaria pezsgő pincészet