Elmúltál 18 éves?
Are you at least 18 years old?

A Marie Claire magazinnal tavaly év végén is megszerveztük a közös Street Style pályázatunkat. Engedjétek meg, hogy bemutassuk nektek a három kategória győzteseit is, kicsit másképp. A sort Fehér Henriettel, a pályázat közönségdíjasával zárjuk. Jó szórakozást!

Őszintén az anyaságról: „Nem a tökéletes a valóság”
Modla-Fehér Henriett, vagyis „Anyafej” három kisfiú mellett kezdett el blogolni a gyereknevelés, a családi élet és az anyaság szépségeiről és kihívásairól. Nem egy csillámporos álomvilágot mutat meg, hanem a valóságot, és arról is őszintén ír, milyen nehézségekkel szembesült, amikor egészségesebb életmódra váltott. A Hungaria Pezsgő street style pályázatának közönségdíjasa mesélt a nem tökéletes hétköznapokról, és arról, hogyan vált valóra egy gyerekkori álma a kifutón.

A hatéves Sanyika, a négyéves Milán és az egyéves Benedek – vagy ahogy a blogolvasók ismerik, Benő - mindig elég témát biztosít az Anyafej-Momface bloghoz, ahol a tökéletes, beállított családi fotók helyett igazi, életteli képek készülnek, és ahol az is kiderül milyen három gyerkőccel elindulni és gyalog beszerezni az ebédre valót. Amiből persze a végén vacsora lesz.Miért kezdtél el blogolni?

Szolnokra költöztem, a szüleim és a régi barátaim pedig innen 300 km-re, a Balaton közeli Kéthelyen élnek. Kevés időt töltöttem a közösségi oldalakon, és amikor várandós lettem Benedekkel, sokan jelezték, hogy szeretnének többet tudni rólam. Az volt a legegyszerűbb, hogy elindítok egy blogot, és ott osztom meg, mi az, amit érdemes rólunk tudni. Aztán egyszer csak ismeretlen anyukák kezdtek el kérdezgetni tőlem dolgokat, és láttam, hogy mi mindent lehet ebből kihozni. Amikor életmódváltásba kezdtem, egyre több dolgot mutattam meg az életünkből az olvasóknak. Annyi pozitív visszacsatolást kaptam, hogy folytattam tovább a blogot.

Hogyan választod ki a témákat?

Vannak tervezett témák, és van olyan, hogy olvasok valamiről, és rájövök, és hogy az én véleményem éppen az ellenkezője ennek, és leírom. Arról írok, amit a legtöbben kérdeznek, vagy ami sok embert érdekel - hogyan fotózom otthon a gyerekeket, mit szoktam főzni, hogyan valósul meg nálunk az életmódváltás. Szívesen megosztom azt is, hogyan boldogulok fiatal anyukaként három gyerekkel.

Az életmódváltásodról is őszintén írsz.

A harmadik gyerekünk, Benedek születése után nem éreztem jól magam a bőrömben, és emiatt nem tudtam önmagam lenni. Szerettem volna divatosan öltözködni, és zavart, hogy nem tudok a gyerekek mellett fitt lenni. Felszívtam magam, és életmódváltásba kezdtünk a párommal. Úgy döntöttem, hogy ha elérem azt a célt, amit a súlyommal kapcsolatban kitűztem, nemcsak a gyerekeknek, hanem magamnak is fogok vásárolni. Amikor a Hungaria Pezsgő-pályázatához készítettünk fotókat, már jól éreztem magam. Most mínusz 17 kilónál tartok, és a gyerekek mellett ez jó eredmény.Hogyan sikerült ez elérni?

Leitner Olga „Bakker, lefogyok!” programjának követői motiváltak. Láttam az anyukák átalakulását, és arra gondoltam, hogy ha ők megcsinálták akkor én is. Egy 75 napos diétával kezdtem, azóta megváltozott az egész életszemléletem. Vegetáriánus és a vegán ételeket is készítek, összegyúrtam egy saját étrendet.

Miért jelentkeztél a Hungaria Pezsgő pályázatára?

Láttam a kiírásban, hogy az első 25 közé jutott pályázó végig sétálhat a kifutón, én pedig még soha nem láttam divatbemutatót, így belevágtam. A szettet én állítottam össze, a képek készítését Sámson Réka fotós, kétgyerekes anyuka vállalta. Egy gyerekkori álmom is valóra vált: kislányként arról álmodoztam, hogy egyszer végig megyek egy kifutón. Anyukám persze mondta, hogy 163 centis magassággal ne jelentkezzek modellnek. Mindenben támogatott eddig, de azt mondta, reális vágyaim legyenek, mert azokat valóra is tudom váltani. A Marie Claire Fashion Days-re egyébként ő is eljött, és nagyon büszke volt rám. Nekem azért jelent ez a közönségdíj sokat, mert ebből derült ki, hogy mennyien szeretnek. A visszajelzések jelentik számomra a legnagyobb nyereményt.Mennyire fontos az életedben a divat?

Sokáig nem erről szólt az életem, tanultam, dolgoztam, aztán jöttek sorba a gyerekek. Csak ők jártak a fejemben, és nem is éreztem jól magam abban a testben, amiben éltem, így nem is volt fontos számomra az öltözködés. Mostanában, ahogy jobban érzem magamat a bőrömben, próbálok csinosabb lenni, és figyelni magamra, és nemcsak akkor, amikor kimegyek az utcára. Kialakítottam azt a stílust, amiben jól érzem magam.

Hogyan tudsz időt szánni magadra és az írásra?

Amikor elvégzem a feladataimat, önmagammal is foglalkozom, és akkor tudok a legjobban kikapcsolódni, amikor írok. Lehet, hogy csak éjszaka, vagy hajnalban szakítok rá időt, mert nem mehet a család, a gyerekek rovására. Úgy gondolom, hogy amikor minden rendben van a családban, bárki tud időt szánni a hobbijára. Mindenre lehet kifogásokat találni, és mindenre lehet időt találni. Akinek változtatásra van szüksége, és ki akarja alakítani az én-időt, meg fogja oldani.Miért fontos, hogy a valóságot mutasd meg az olvasóknak, és ne egy álomvilágot?

Tudnék készíteni olyan családi képet, ami egy nap munkája lenne - hogy beállítsam tökéletesen a gyereket, és minden harmóniában legyen. Az én harmóniám viszont az, hogy mindent megmutatok. Lehet, hogy több lájk jön egy tökéletes képre, mint arra, hogy a kicsi szétpakolta a szobát és ül a káoszban, de ez inkább a valóság, és azt szeretném megmutatni, hogy ebből van több, és nem a csillámporos művilágból. Kevés hiteles dolgot látok, és sokan szégyellik, hogy nem tökéletesek. Pedig olyan nincs, hogy minden tökéletes, és nem jó, ha csak ezt mutatjuk a világnak. Az üzenetem az, hogy „nyugodj meg, nem a tökéletes a valóság, és te is nagyon jól csinálod”.

Fiatalon lettél anyuka. Mi az, ami a bakancslistádon szerepel?

Egyre többet szeretnék foglalkozni a bloggal, sok téma van, amiről már írtam, de még nem jutottam oda, hogy meg is jelentessem. Elkezdtem YouTube videókat készíteni. Nem leszek azonnal profi, de így könnyebben megismerhetnek és megmutathatom a világom. Ezenkívül szeretném elvinni a gyerekeket azokra a helyekre, ahová a párommal utaztunk el, még kettesben. A bakancslistám folyamatosan bővül, és egy része már meg is valósult - pl. benne lenni egy országos megjelenésű magazinban, vagy végig menni a kifutón.