Elmúltál 18 éves?

Igen

NemAz oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások


Are you at least 18 years old?

Yes

NoThis site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settingsA buborékkészítés folyamata
Változnak a trendek, de a valódi stílus állandó. A Hungaria pezsgők minőségi, rendívüli gondossággal válogatott szőlő felhasználásával készülnek. A peszgőkészítés során a kisszériás termékekre jellemző gondossággal járunk el, úgy, hogy közben minden szempontból megfeleljünk a mennyiségi gyártás követelményeinek is. A márka egyik legfontosabb értéke az újítás képessége, amely az előállítás során is érvényesül, hogy egyedi és minden ízében minőségi pezsgő kerüljön vásárlóinkhoz.
Hungaria pezsgő szőlőültetvény
A Hungaria kizárólag különleges, egyedi technológiákat alkalmaz, pezsgőinek előállítását jellemzően a Méthode Transvasée eljárásra alapozza. Habár ez a módszer munkaigényes, ám annál eredményesebb is, hiszen biztosítja, hogy minden palackba azonos minőségű pezsgő kerülhessen. Ennek köszönhető, hogy minden alkalommal ugyanabban a frissítő pezsgőélményben lehet részed.
A pezsgő előállításához teljesen egészséges, könnyű, tiszta ízű, visszafogott illatú, de zamatos, minden töltéskor azonos minőségű és összetételű bor szükséges, amit házasítással tudunk létrehozni. Ez az úgynevezett alapbor, a cuvée. A Hungaria pezsgők alapborai az Etyek és Pázmánd közvetlen közelében elhelyezkedő szőlőterületekről származnak.
Az alapborhoz tirázs likőrt, valamint élesztőt adunk, majd 1,5 literes magnum palackokba töltjük. Két-három hónap alatt pezsgővé erjesztjük, ezután pedig hosszú időn keresztül, akár egy–másfél évig is palackban, seprőn érleljük.
A kierjedt pezsgőt zárt rendszerű, hűthető és nyomásálló tartályba ürítjük, majd expedíciós likőrrel beállítjuk a végleges cukortartalmat. A seprőt szűréssel eltávolítjuk, ezt követően pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő Hungaria palackokba töltjük, ledugózzuk, drótkosárral lezárjuk és címkézzük, végül csomagoljuk.

Hungaria pezsgő pincészet
2016-ban mutattuk be a nagyközönség számára az édes pezsgők új nemzedékét képviselő Hungaria Sweet Style pezsgőt, színesítve a márkán belül alkalmazott technológiákat is. A tartályos erjesztésű pezsgők között is különleges az ún. Méthode Asti technológia, mely az egyetlen olyan eljárás, ahol a buborékok nem az alapbor második erjesztésével, hanem közvetlenül a must erjesztésével keletkeznek. Az illatos szőlőfajtáknak és ennek a speciális eljárásnak köszönhetően a szőlő elsödleges illat- és ízanyagai tökéletesen megmaradnak az italban. Az erjesztés és egy nagyon rövid érlelés után a seprőt kiszűrjük és a pezsgőt palackozzuk.
Hungaria pezsgő üvegek
Hungaria pezsgő készítés
Pezsgő készítés