Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások


Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settingsA buborékkészítés folyamata
Változnak a trendek, de a valódi stílus állandó. A Hungaria pezsgők minőségi, rendívüli gondossággal válogatott szőlő felhasználásával készülnek. A peszgőkészítés során a kisszériás termékekre jellemző gondossággal járunk el, úgy, hogy közben minden szempontból megfeleljünk a mennyiségi gyártás követelményeinek is. A márka egyik legfontosabb értéke az újítás képessége, amely az előállítás során is érvényesül, hogy egyedi és minden ízében minőségi pezsgő kerüljön vásárlóinkhoz.
Hungaria pezsgő szőlőültetvény
A Hungaria kizárólag különleges, egyedi technológiákat alkalmaz, pezsgőinek előállítását jellemzően a Méthode Transvasée eljárásra alapozza. Habár ez a módszer munkaigényes, ám annál eredményesebb is, hiszen biztosítja, hogy minden palackba azonos minőségű pezsgő kerülhessen. Ennek köszönhető, hogy minden alkalommal ugyanabban a frissítő pezsgőélményben lehet részed.
A pezsgő előállításához teljesen egészséges, könnyű, tiszta ízű, visszafogott illatú, de zamatos, minden töltéskor azonos minőségű és összetételű bor szükséges, amit házasítással tudunk létrehozni. Ez az úgynevezett alapbor, a cuvée. A Hungaria pezsgők alapborai az Etyek és Pázmánd közvetlen közelében elhelyezkedő szőlőterületekről származnak.
Az alapborhoz tirázs likőrt, valamint élesztőt adunk, majd 1,5 literes magnum palackokba töltjük. Két-három hónap alatt pezsgővé erjesztjük, ezután pedig hosszú időn keresztül, akár egy–másfél évig is palackban, seprőn érleljük.
A kierjedt pezsgőt zárt rendszerű, hűthető és nyomásálló tartályba ürítjük, majd expedíciós likőrrel beállítjuk a végleges cukortartalmat. A seprőt szűréssel eltávolítjuk, ezt követően pedig a kereskedelmi forgalomba kerülő Hungaria palackokba töltjük, ledugózzuk, drótkosárral lezárjuk és címkézzük, végül csomagoljuk.

Hungaria pezsgő pincészet
2016-ban mutattuk be a nagyközönség számára az édes pezsgők új nemzedékét képviselő Hungaria Sweet Style pezsgőt, színesítve a márkán belül alkalmazott technológiákat is. A tartályos erjesztésű pezsgők között is különleges az ún. Méthode Asti technológia, mely az egyetlen olyan eljárás, ahol a buborékok nem az alapbor második erjesztésével, hanem közvetlenül a must erjesztésével keletkeznek. Az illatos szőlőfajtáknak és ennek a speciális eljárásnak köszönhetően a szőlő elsödleges illat- és ízanyagai tökéletesen megmaradnak az italban. Az erjesztés és egy nagyon rövid érlelés után a seprőt kiszűrjük és a pezsgőt palackozzuk.
Hungaria pezsgő üvegek
Hungaria pezsgő készítés
Pezsgő készítés